13 November 2020 premiere in Cultuurhuis de Eendracht in Gemert.

Klik hier voor de sponsoren van Shrek de Musical

Stichting STEMP blaakt van zelfvertrouwen
21 mei 2011 12:08

GEMERT – Een nieuwe lente… een nieuw geluid. Zaterdagmiddag – in een zonovergoten achtertuin aan Pandelaar 88 stelde nieuwkomer STEMP – Stichting Theater En Musical Producties – zich voor aan de pers. Met elkaar en met hun schrijvende gasten vierden de gangmakers van de jongste loot aan de boom der podiumkunsten in Gemert-Bakel, op informele wijze de geboorte van een cultuurfenomeen. Positivisme en optimisme zijn taart waard. Op het royale gebaksvierkant prijkte een bonte afbeelding van ‘The Sound Of Music’, omdat de eerste productie van de nieuwe stichting een remake van de fameuze musical betreft. De kennismakingsbijeenkomst nam op relaxte wijze een voorschotje op de toekomst.

Door Lambèr Vugs
Het ontvangen persbericht dat ik mee naar de feestelijke presentatie had genomen, liet aan duidelijkheid niets te wensen over. “De stichtingsakte is getekend, de rechten vastgelegd en het theater gereserveerd. Na maanden van voorbereiding is STEMP een feit.”, liet voorzitter Ton Manders de belangstellenden weten. “De eerste musicalproductie van deze nieuwe stichting, ‘The Sound of Music’, gaat op zaterdag 3 november 2012 in première in theater De Eendracht in Gemert.” Ziezo… die toezegging is binnen. Voordat ik zaken die voor u van belang kunnen zijn op een rijtje ga zetten, wil ik wat pioniers aan u voorstellen. Frontman Ton zal worden bijgestaan door Elly Weyhenke, secretaris, Maarten van Heugten, penningmeester, Rita Vogels, bestuurslid plus choreografie/regie, Dirk Hendriks, bestuurslid en haircooking, Louise Minnema, coördinatie werkgroep kleding, Dirk van Hoof, decor, Daan Vries, public relations, en – last but not least – Stijn Rutten, muzikale leiding. Schijn bedriegt… het gaat hier niet om een doorstart van Koskoier, al hebben een aantal nauw betrokken een Koskoier-achtergrond. Koor Koskoier leidt nog immer een zelfstandig bestaan. STEMP is een kersverse, onafhankelijke stichting. Een vrij platform voor musical en musicaltalent.

Casting
Ton Manders hield een korte inleiding. Dus lepelen we de vruchtjes van de taart. “Wij staan open voor amateurs van vier tot zeventig jaar. Artiesten hoeven niet per se uit Gemert-Bakel afkomstig te zijn. Elke regiokandidaat is welkom. De cast van ‘The Sound of Music’ bestaat uit dertig vogels van divers pluimage. Na de jaarmarkt – in september 2011 – houden wij audities. Let op publicaties in de pers. Vanaf 4 januari 2012 repeteren we elke woensdagavond in De Eendracht. We gaan werken met repetitor. Maestro Stijn Rutten komt vanaf september 2012 in beeld. De bedoeling is een frisse, eigentijdse bewerking van ‘The Sound Of Music’ neer te zetten, bestemd voor een breed publiek. De publieksdrempel is laag en makkelijk te nemen door het hele gezin. Met Rita Vogels hebben wij een ervaren vakvrouw in de gelederen, bij wie dans en spel in het bloed zit. Het geluid is in handen en oren van Huib en Niels van Asseldonk. Ad Panhuijsen zal zijn licht met de grote L over de voorstelling laten schijnen. Het is niet ondenkbaar dat we met de uitgekristalliseerde productie op tournee gaan in de middelgrote theaters in de omgeving. Te denken valt aan Uden, Veghel, Venray.”

STEMP blaakt van zelfvertrouwen

» Klik hier om terug te gaan