15 november 2024 premiere in Cultuurhuis de Eendracht in Gemert.

Speeldata: 15, 16, 17, 22, 23 en 24 november 2024

Klik hier voor de sponsoren van STEMP (Oliver)
Klik hier voor materialen die STEMP verhuurt van vorige musicals.
   

STEMP
Stichting Theater En Musical Producties (STEMP) heeft als doel het organiseren van een voor Gemert en omstreken uniek cultureel evenement in de vorm van een musical. STEMP probeert om de twee  jaar een productie te realiseren. Op deze wijze willen wij mensen kennis laten maken met het uitoefenen van deze kunst.

Wij zijn van mening dat kunst een belangrijk middel is om mensen op een (on)bewuste manier te laten samenwerken, een belangrijke vaardigheid om mensen te laten groeien in hun eigen ontwikkeling. In de musical zijn spel, zang en dans disciplines waar samenwerking een voorwaarde is om tot een goed eindresultaat te komen.

STEMP  bestaat uit een bestuur van vijf leden en is verantwoordelijk voor de totale organisatie van de musical. De productie wordt uitgevoerd door circa 100 vrijwilligers. Er zijn drie categorieën vrijwilligers: de cast, de crew en het orkest. De cast is te zien voor de schermen op het toneel. Zij bekwamen zich gedurende een jaar in zang, spel, dans en muziek om een productie neer te zetten. De crew bestaat uit verschillende groepen vrijwilligers die achter de schermen werken. Elke groep heeft zijn eigen verantwoordelijkheid in de organisatie van de productie, zoals public relations, begeleiding cast, ontwerpen en maken van kostuums, ontwerpen en maken van decors, grime en geluid. Het orkest begint enkele maanden voor de productie met oefenen, waarbij tegen het einde van de productie alles naadloos in elkaar moet worden geschoven.

IMG_7955

Bestuur

Het bestuur van onze stichting bestaat uit de volgende personen:

  Shrek cast and crew_0796 Ton Manders (voorzitter)
Ton was mede verantwoordelijk voor de samenstelling en de productie van diverse shows voor Koskoier. Samen met Gerard Vogels, Fritz Hörter en Stijn Rutten schreef hij het concept voor ‘Kassa’. Met Twan van Hoof produceerde hij  ‘Tell me about musicals’. Hij was mede samensteller van het programma voor de succesvolle Gemert Proms. Ton was voor Koskoier productieleider van de musicals ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Aldenbreght’, ‘Evita’ en ’De Gimmerse Gang’. Als voorzitter van STEMP was hij in 2012 productieleider van ‘The Sound of Music’, in 2014 van ’Scrooge – A Christmas Carol’, in 2016 van ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ en in 2018 van ‘Shrek de Musical’. Naast zijn werk voor STEMP is Ton theaterprogrammeur van cultuurhuis de Eendracht in Gemert.
  Gonnie Rooijackers Gonnie Rooijackers (secretaris)
De grootste hobby en vrijetijdsbesteding van Gonnie Rooijackers is toneel en theater. De liefde hiervoor is geboren op de lagere school in toneelstukjes en musicals. Sinds 1990 heeft ze vele mooie rollen gespeeld bij toneelgroep De Kern in het Handels Openluchttheater in o.a. Romeo en Julia, Vrek, Zwart als inkt, Lang en Gelukkig, Hans en Grietje en Repelsteeltje. Ze houdt van organiseren en heeft daarom bij De Kern verschillende functies binnen het bestuur vervuld als secretaris, penningmeester en pr-zaken. In 2012 heeft ze meegespeeld als huishoudster fraulein Schmidt in The Sound of Music.  De sfeer die ze daar heeft geproefd is zo goed bevallen, dat ze niet lang na hoefde te denken toen ze voor een bestuursfunctie werd gevraagd. Ze is klaar voor een nieuwe uitdaging, ze gelooft in de formule familievoorstelling, ook in de theaters met een dak erop! Ze verheugt zich op de nieuwe samenwerking!
  Bestuur - Maarten van Heugten Maarten van Heugten (penningmeester)
Vanaf juni 2010 loopt Maarten van Heugten rond met het plan om een stichting op te richten, waar amateurtalent een kans krijgt om te schitteren in een musical. Hij voert samen met Ton Manders verkennende gesprekken met de Eendracht en het Kunstlokaal maar de nieuw te vormen stichting komt niet echt van de grond. In januari 2011 worden ze uitgenodigd bij Dirk Hendriks en Rita Vogels en zijn ze het al snel samen eens. Om het bestuur compleet te maken wordt Elly Weyhenke als vijfde bestuurslid gevraagd en is de oprichting van STEMP een feit. Maarten is als penningmeester verantwoordelijk voor een gedegen financieel beleid van de stichting en bewaakt als zodanig met strenge hand de uitgaven.
   Frans van den Nieuwenhof Frans van den Nieuwenhof (bestuurslid)
Aangestoken door het enthousiasme van zijn vrouw en dochter die met de ‘The Sound of Music’ en ‘Scrooge-A Christmas Carol’ meededen, beloofde Frans van den Nieuwenhof zijn dochter om ook auditie te doen bij een volgende productie. Dat werd ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ en Frans werd gecast voor de rol van Ruben, een van de broers van Joseph. Dansend en zingend maakte hij van dichtbij mee hoe een musicalproductie voorbereid wordt en was meteen verkocht. Frans ondersteunt Ton Manders als productieleider en is betrokken bij het creatieve proces achter de schermen.
  Bestuur - Jos Groenen Jos Groenen (bestuurslid)
Toen Jos Groenen meespeelde in “the Sound of Music”  in 2012 als butler Franz, werd hij hier helemaal door gegrepen. Het zichtbare plezier en enthousiasme waarmee STEMP dit project vorm gaf heeft ervoor gezorgd dat hij geen moment hoefde te twijfelen toen hij gevraagd werd om deel uit te maken van het bestuur van STEMP. De formule van STEMP om iedere twee jaar een prachtige totaalvoorstelling neer te zetten met steeds weer een nieuw team spreekt hem enorm aan. Jos houdt van het organiseren van de meest uiteenlopende zaken en zal deze vaardigheden graag inzetten voor STEMP. Binnen het bestuur houdt Jos zich vooral bezig met PR, Website, Facebook en sponsoring.